Kavelverkoop

Een kavel kopen

Eind 2024 gaan naar verwachting kavels in de verkoop voor de nieuwbouwprojecten in Oldeberkoop en Makkinga. We verwachten dat er veel belangstelling voor is. Daarom werken we met loting. De kavels worden verloot onder iedereen die belangstelling heeft voor de kavels. Zodra de inschrijfperiode opent, lees je dat hier. 
Heb je interesse? Schrijf je dan tijdens de inschrijfperiode in als belangstellende voor een kavel. Een notaris bepaalt vervolgens met een loting wie de kavel mag kopen. Zo heeft iedereen een gelijke kans.
Het inschrijfformulier is op deze pagina te vinden, zodra de inschrijfperiode start. Dat is naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024.

Op deze pagina lees je meer informatie over het kopen van een kavel voor het (laten) bouwen van een huis.

In zes stappen naar je eigen droomhuis

  1. Afgerond: Stap 1: oriëntatie

    Gemeente Ooststellingwerf houdt zaterdag 12 oktober een informatiemarkt voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwbouwwoning of een kavel in Ooststellingwerf om zelf een woning te (laten) bouwen. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen belangstellenden in het Biosintrum in Oosterwolde in gesprek met de gemeente, (particuliere) projectontwikkelaars en lokale (bouw)bedrijven en ondernemers over woningbouwprojecten en wat er komt kijken bij het kopen van een bouwkavel.

    Op de kavelinformatiedag op 12 oktober ontdek je waar woningen worden gebouwd, wanneer de inschrijving of verkoop naar verwachting start en wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een kavel en bouwen van een huis. 

  2. Nog te doen: Stap 2: Inschrijven voor een kavel

    Als je interesse hebt in een bouwkavel, kun je je inschrijven om mee te loten. Je moet daarvoor een inschrijfformulier invullen. Zodra de inschrijfperiode start, lees je op deze pagina hoe je het inschrijfformulier moet invullen, aan welke inschrijfvoorwaarden je moet voldoen en waar je het inschrijfformulier moet inleveren.

  3. Nog te doen: Stap 3: Kaveltoewijzing

    De kavels worden door de notaris of in bijzijn van de notaris, door loting, toegewezen. Je krijgt bericht wanneer de loting  is. Als je je hebt ingeschreven, moet je erbij aanwezig zijn. 

  4. Nog te doen: Stap 4: Tekenen koopovereenkomst

    In de koopovereenkomst regelen we alles wat we afspreken over de grond. Bijvoorbeeld wat de grond kost, hoe je eigenaar van de grond wordt en voor wie welke kosten en de overdrachtsbelasting betaalt.

    De concept-koopovereenkomst kun je tijdens de inschrijfperiode lezen op deze website.

    Tekenen koopovereenkomst
    Over het tekenen van de koopovereenkomst krijg je bericht van de gemeente.

  5. Nog te doen: Stap 5: Grondoverdracht

    Nadat de kopende en verkopende partij koopovereenkomst hebben ondertekend, maakt de notaris de overdrachtsakte. De notaris neemt contact op met de koper voor het vervolg (de definitieve eigendomsoverdracht).

  6. Nog te doen: Stap 6: Aanvragen omgevingsvergunning

    Voor het bouwen van je droomhuis heb je een omgevingsvergunning nodig. 

    Lees hier meer over een omgevingsvergunning